fb twitter rss Poczta obsada
blogowanie
bmenu
aktualnosci

Wyjaśnienie zawirowań regulaminowych na sezon 2017/2018 + oświadczenie WZPN + aktualne zasady awansu i spadków sędziów KS WZPN na sezon 2017/2018

BIURO KS WZPN

W związku z licznymi zapytaniami o powód zmiany wieku dla sędziów ubiegających się o awans z 35 na 32 lata przedstawiamy poniżej wyjaśnienie, przypominamy również, że publikując na stronie internetowej przed rozpoczęciem sezonu 2017/2018 „Zasady awansu i spadku sędziów KS WZPN IV ligi oraz klasy okręgowej, klasy A oraz klasy B ” ustalone przez Prezydium Kolegium Sędziów WZPN zastrzegliśmy, że ww. regulaminy muszą finalnie zostać zatwierdzone przez członków Zarządu WZPN.

Wyjaśnienie:

Prezydium Kolegium Sędziów WZPN przygotowując regulaminy dla sędziów na sezon 2017/2018 jednogłośnie ustaliło wiek dla arbitrów ubiegających się o awans do klasy wyższej (IV liga, klasy: O,A,B) na poziomie 35 lat. W dniu 19 listopada 2017 roku na stronie internetowej Wielkopolskiego ZPN ukazały się uchwały Zarządu Wielkopolskiego ZPN dotyczące zatwierdzenia ww. zasad 38/IV/2017 i 39/IV/2017, z których wynikło, że w dniu 8 sierpnia 2017 roku Zarząd WZPN zmienił ten wiek na poziom 32 lat. W dniu 6 grudnia 2017 roku Przewodniczący Kolegium Sędziów WZPN Zbigniew Cukiert zwrócił się w imieniu Prezydium KS do członków Zarządu WZPN z prośbą o zmianę decyzji z dnia 8 sierpnia 2017 roku i o ostateczne zatwierdzenie wieku na poziomie 35 lat, które ustaliło Prezydium. 12 grudnia 2017 roku wniosek został odrzucony przez członków Zarządu WZPN. W dniu 2 stycznia 2018 roku Przewodniczący Komisji Szkoleniowej KS WZPN Szymon Lizak skierował pismo do Wielkopolskiego ZPN z prośbą o wydanie oświadczenia w tej sprawie, które zamieszczamy poniżej:

Oświadczenie WZPN

Aktualne „Zasady awansu i spadku sędziów IV ligi Kolegium Sędziów WZPN na sezon 2017/2018”:

Zasady awansu i spadku sędziów IV ligi Kolegium Sędziów WZPN na sezon 2017/2018

Zasady awansu i spadku sędziów klasy okręgowej, klasy A oraz klasy B Kolegium Sędziów WZPN na sezon 2017/2018

archiwum

Chronologicznie uporządkowane...

Użyj poniższego formualrza:

Nadal nie możesz znaleźć tego co szukasz? Skontaktuj się z nami. Zajmiemy się tym!

Wszelkie Prawa Zastrzeżone. Copyright: Kolegium Sędziów Wielkopolskiego Związku Piłki Nożnej © 2012-2016